Predsednik države Borut Pahor je v ponedeljek, 6.5.2019, pripravil sprejem za vse udeležence  svetovnih iger specialne olimpijade, ki so bile letos marca v Abu Dhabiju in Dubaju. Na sprejem v predsedniško palačo so bili povabljeni tudi trenerji športnikov, ravnatelji šol, direktorji zavodov in predsedniki društev, iz katerih so bili športniki.

Naši olimpijki Tamari  so se na sprejemu pridružili trenerka in njena učiteljica Andreja Resman, ravnateljica Mojca Visenjak in športni pedagog Aleš Jurčec. V sproščenem vzdušju so se pozdravili stari prijatelji iz ZAE, veseli, da se zopet srečajo. Kmalu se jim je pridružil predsednik Pahor, ki je zbrane pozdravil, pohvalil prizadevnost športnikov in trenerjev in posebej pohvalil dosežke vseh udeležencev iger. Skoraj z vsakim je spregovoril nekaj besed in se fotografiral. Tudi Tamaro je ogovoril. Na njegovo vprašanje, v katerem športu je tekmovala, je odgovorila » bejžala sem«, česar pa seveda ni razumel. Tamara je to hitro ugotovila in mu povedala, da je tekla.

Po sprejemu so se športniki in ostali udeleženci družili v sproščenem vzdušju ob zasluženi pici, ki je nadomestila obljubljeni piknik (odpadel zaradi slabega vremena). Mogoče pa še kdaj bo!

 

Andreja Resman

(Skupno 585 obiskov, današnjih obiskov 1)