Učenci posebnega programa so na Goričkem obiskali »zeliščno kraljico«, kot je je poimenoval Uroš, in njeno družino.  Pot do tja je bila kar dolga, vendar se je splačala.

Družina si po preselitvi iz Ljubljane novi dom zgradila na opuščeni kmetiji. Zemljo so že prvo leto obdelali tako, da jim na njivi in vrtu zraste vse, kar potrebujejo. Imajo veliko zelenjave in zelišč,  ki lepo uspevajo. Z različnimi škodljivci in boleznimi se spopadajo na naraven način in ne uporabljajo čisto nič strupov.

Ob prihodu nas je sprejela vsa družina. Mama, ata in trije veseli otroci. Razkazali so nam vrt in živali, ki jih imajo na dvorišču. Vse živali se pustijo otrokom prijeti in pobožati. Največje presenečenja za nas pa sta bila pujsa, ki sta živela na prostem v veliki ogradi, in sta nas tudi veselo pozdravila. Gospa Brigita je povedala, da so ju rešili, kar pomeni, da bosta pri njih živela tako dolgo, dokler ne bosta od starosti umrla.

Po ogledu je sledila zdrava malica, nato pa delavnice. Vsak učenec si je izbral zdravilno ali drugo rastlino in jo posadil v lonček. Gospa Brigita je povedala, za kaj jo lahko doma uporabijo. Vsako posebej so označili z imenom, da bodo doma vedeli, kako se ji reče.

Čas je prehitro minil in že smo se morali posloviti. Sledila je vožnja proti Murski Soboti, kjer smo si v piceriji Nona privoščili nič kaj zdravo, vendar zelo slastno pico. Uroš je dejal, da najboljšo na tem koncu. Bo že držalo, če on tako pravi.

 

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)