V mesecu novembru so se ob pouku izvajale aktivnosti, s katerimi smo se ozaveščali, da je lokalno obetavno in zdravo.

Program aktivnosti:

V četrtek, 10. 11. 2022, so učenci, ki obiskujejo krožek Mizica pogrni se, pripravili okusne smutije iz lokalnega sadja in zelenjave, ter mleka in jogurta. Po malici so smutije predstavili ostalim učencem in učiteljem. Ti so okusili vse tri smutije, učencem je najbolj teknil kakijev smuti, učiteljem pa smuti iz ajdove kaše.

V torek, 15. 11, so nam učenci PPVI 2 spekli jabolčni zavitek iz sočnih jabolk.

V sredo, 16. 11., so učenci, pri interesni dejavnosti Mizica pogrni se, za malico izdelali okusne namaze iz drobnjaka, bučnic in korenčka.

Vsi smo z navdušenjem pričakovali dan ko se bodo razkrile unikatne poslikave embalaže za mleko.

Na dan TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA, smo imeli vsi na šoli dan dejavnosti. Posvetili smo se hrani, ki jo imamo na mizi ob TSZ. Najprej smo si igledali video, kjer je bil opisan postopek izdelkov. Ob posebnem pogrinjku smo vse te dobrote okusili z našima gostoma, g. Mirom in go. Miro, ki sta nam kasneje predstavila čebelarstvo, saj se že vrsto let ukvarjata z njim. Ogledali smo si tudi prapor Čebelarskega društva Ormož ter svečano čebelarsko opravo, v katero je bil oblečen naš gost. Ob 10. smo skupaj zapeli pesem Čebelar in ob končani predstavitvi so učenci predstavili svoja videnja o hrani TSZ. Ker pa je potekal šolski natečaj poslikava embalaže za mleko smo morali izbrati tudi nagrajence natečaja – Jaš, Luka in Aleš.

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)