2. april je poseben dan. Na ta dan obeležujemo SVETOVNI DAN ZAVEDANJA O AVTIZMU, ki ga je razglasila generalna skupščina OZN.

Avtizem je nevrološka razvojna motnja. Kaže se kot težava na področjih socialne komunikacije, socialne interakcije in fleksibilnosti mišljenja. Avtizem ostaja stalnica za vse življenje. Otroci z avtizmom potrebujejo prilagojen način poučevanja in prilagojen način druženja z vrstniki. Tako bodo zrasli v zadovoljne in srečne odrasle. Pri tem pa jim pomagamo vsi, ki jih srečujemo.

V znak podpore osebam z avtizmom vas vabimo, da se tudi vi pridružite kateremu od spodaj navedenih dogodkov in s tem pripomorete k boljšemu poznavanju avtizma:

  • 2. 4. 2021, si lahko na strani SNG Nova Gorica, brezplačno ogledate posnetek gledališke predstave z naslovom Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa,
  • od 1. 4. do 28. 4. 2021, si lahko v Mestnem gledališču Kinodvor, ogledate film z naslovom Zakaj skačem,
  • v času od 30. 3. do 15. 4. 2021, lahko vrtci in šole sodelujejo na natečaju Modri SAM.

Tudi na Osnovni šoli Stanka Vraza Ormož bomo obeležili ta dan z modrimi baloni pred šolo, otroci pa si bodo ogledali krajši animirani film, s katerim bodo spoznali svet skozi oči in misli oseb z avtizmom.

Prav tako, pa si na šoli prizadevamo, da tudi otroci, ki niso del naše šole spoznajo avtizem. Želimo si, da spoznajo njihov svet in s tem pripomorejo k boljšemu počutju otrok z avtizmom. Tako bomo v mesecu aprilu izvedli trenutnim razmeram prilagojeno delavnico na OŠ Ormož, z ogledom filma The black balloon.

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)