Dan Evrope je v letošnjem šolskem letu potekal malo drugače kot smo bili navajeni do zdaj. Učenci so dan dejavnosti izvedli od doma, preko šole na daljavo.

Letos so učenci spoznavali našo sosednjo državo, Avstrijo.

Razredniki so učence po elektronski pošti obvestili o aktivnostih, ki so jih nato doma izvedli. Vse dejavnosti so temeljile na spoznavanju izbrane države v okviru projekta Evropska vas, katerega zaključna prireditev bi bila v običajnih okoliščinah 8. maja, tako kot naš dan dejavnosti.

Učenci so si doma ogledali zvočno predstavitev Avstrije, kjer so spoznali njene glavne značilnosti ter večja mesta.

Nekaj učencev se je preizkusilo v kuhi in pripravilo znamenite avstrijske jedi kot so Sacher torta, carski praženec in dunajski zrezek.

Mlajši učenci so spoznavali Mozarta ter uživali ob poslušanju njegove glasbe, si ogledali balet ter barvali kamenčke v obliki avstrijske zastave.

Nekateri so se odločili za raziskovanje znamenite Hundertwaserjeve hiše, ki so jo narisali ali pobarvali.

Učenci višjih razredov pa so izdelali tudi slovarček najpogostejših nemških fraz in izdelali plakate o avstrijskih mestih.

Verjetno pa je kateri izmed učencev tudi zaplesal ob znamenitem dunajskem valčku.

Na naslednji povezavi si lahko ogledate fotografije naših učencev, ki so po slikah sodeč uživali v spoznavanju Avstrije.

https://photos.google.com/u/2/share/AF1QipMpt-Zpnei64ww8ZH_UxMP520sagGudP6pIvsDCJf2daDCmHaWMN4AvAwo2nbQx8A?key=WGg4dkIxem41cmNrbVlqanVWWS1aOUQ3djg4R0tR

 

Mojca Ritlop, koordinatorica

(Skupno 468 obiskov, današnjih obiskov 1)