Učenci OŠ Stanka Vraza tudi letos sodelujejo v Centru medgeneracijskega učenja, ki poteka pod pokroviteljstvom LU Ormož. Letos so se udeležili več delavnic, v sredo pa so bili gostitelji vrtne čajanke.

V šolskem atriju so se ob lepem vremenu družili z udeleženci iz gimnazije Ormož, OŠ Ormož in Društva upokojencev Ormož. Pripravili so 2 vrsti čaja. Najprej so pripravili čaj za hujšanje iz svežih kopriv. Koprivin čaj je rahli diuretik, ki telesu pomaga pri odplakovanju strupov, istočasno pa pomaga pri izgubi telesne teže. Pomlad je pravi čas, da si priskrbimo zalogo te dragocene rastline.

Druga vrsta čaja je bil melisin čaj. Za čaj nabiramo samo liste in cvetove, ki jih posušimo v senci. Tokrat so učenci pripravili čaj iz svežih melisinih listov. Bil je mnogo okusnejši kot koprivin. Njegov učinek pa je pomirjevalni. Pitje se priporoča pred spanjem, pomirja pa tudi ob prevelikih dnevnih naporih.

Čajanka je potekala v prijetnem vzdušju. Učenci so se odločili, da bodo s pitjem koprivinega čaja nadaljevali, če bo učiteljica Andreja nabrala koprive. Njih so preveč pekle!

                                                                                                         Andreja Resman

(Skupno 641 obiskov, današnjih obiskov 1)