Na dan Evrope, 9. maja, praznujemo mir in enotnost Evrope. Ta dan obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je v govoru v Parizu leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope. Schumanov predlog šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo.

Dan Evrope so obeležile tudi vse šole v Občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Vsaka šola je na stojnici predstavila eno državo Evropske unije. Naša šola je prestavljala Italijo. Na naši stojnici so si obiskovalci lahko ogledali beneške maske, lesene Ostržke, formule iz Lego kock. Prebrali so si lahko, kateri italijanski umetniki so zaznamovali italijansko zgodovino. Iz lesa je bila na ogled maketa stolpa v Pisi. Skupaj z učenci smo pripravili tudi slovensko-italijanski slovar in izkaznico Italije. Publiki pa smo se predstavili z italijansko pesmijo Se sei felice.

Na koncu je učence presenetil slovenski raper Trkaj, ki je učence s svojo pozitivno energijo povsem navdušil. Poslušalci so se mu pridružili na odru in z njim zapeli in zaplesali.

 

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)