Teden otroka je v letošnjem letu potekal v času od 5. – 9. oktobra 2015. Na OŠ Stanka Vraza Ormož smo tudi v letošnjem šolskem letu v tednu otroka za naše učence pripravili različne aktivnosti. V času tedna otroka so sodelovali vsi učenci in učitelji na šoli.

PONEDELJEK, 5.10.2015 – Ogled gledališke predstave

V ponedeljek so se učenci z učitelji odpravili na Ptuj. Po malici na železniški postaji na Ptuju so se odpravili skozi mesto do Mestnega gledališča Ptuj. Ob sprehodu skozi mesto so si ogledali še nekaj znamenitosti Ptuja in spoznali veliko zanimivega. Nato so si v gledališču ogledali predstavo Vedno te ima nekdo rad. Predstava jih je popeljala v svet miške, ki je bila žalostna, ker je nihče nima rad. Spoznali so, da besede miškine mame, rada te imam, lahko spremenijo in odtalijo še tako ledeno srce. Učenci so uživali ob igri in petju pesmi izvajalk. Po ogledu predstave so se odpravili na dolg sprehod do restavracije El restaurante de Poncho. Tam so jih pričakale slastne pizze, ki so jih že komaj čakali. Nato so še imeli malo časa, da so lahko še uživali na igralih.

TOREK, 6.10.2015 »IGRAJMO SE SKUPAJ«

V torek so se učenci po kosilu zbrali v jedilnici. Učenci so se po razporedu razdelili v štiri skupine, v katerih so bili učenci iz različnih razredov in programov. Na mizah so imeli pripravljene družabne igre, ki so jih prinesle učiteljice in učenci od doma ali iz šole. Skupaj z učitelji so izbrali družabne igre, ki so zahtevale različne sposobnosti učencev. Pri igrah so tako lahko uporabljali vsa svoja znanja in preizkušali svoje spretnosti. Učenci so se pri igrah zabavali in družili s svojimi vrstniki in učitelji.

SREDA, 7.10.2015 »USTVARJAMO SKUPAJ«

V sredo so potekale ustvarjalne delavnice, kjer so učenci izdelovali različne živali, figure in slike iz naravnega materiala. Učenci so ob pomoči učiteljev nabrali naravni material iz gozda in polja, nekaj pridelkov pa so prinesli tudi od doma. Pri izdelovanju so bili zelo ustvarjalni in tako so nastali zelo zanimivi izdelki. Po končanem delu so učenci svoje izdelke prinesli na razstavo, ki je bila na ogled v jedilnici. Učitelji Andreja, Aleš in varuhinja Tina pa so se potrudili in pred vhodom šole postavili Tetko jesen z vnukinjo. Matejev dedek pa je s posebnim kolom poskrbel, da tetka in vnukinja stojita pokončno in nas vsako jutro pozdravljata.

ČETRTEK, 8.10.2015

V četrtek je zaradi vremenskih razmer bil odpovedan orientacijski pohod. Vendar to za naše učence in učitelje ne pomeni nič kaj posebnega. Učiteljice Kristina, Andreja in Tanja so takoj poskrbele za popestritev dneva. Skupaj z učenci so pripravili in spekli slastne jabolčne vrtnice, ki so odišavile celo šolo. Jabolčne vrtnice so občudovali in poskusili v petek na kostanjevem pikniku.

PETEK, 8.10.2015»KOSTANJEV PIKNIK«

V petek je bil izveden tradicionalni kostanjev piknik, kjer so se družili učenci, starši in učitelji. Dopoldan so že učenci pridno rezali in pripravljali kostanje za pečenje. Učenci so tudi ob pomoči učiteljic pripravili in spekli jabolčno pito in skupaj z učitelji in ostalim osebjem šole poskrbeli za urejen prostor. Tudi starši so se potrudili in prinesli veliko dobrot svojih pridnih rok, s katerimi so se lahko vsi posladkali ob druženju. Za pečenje kostanjev, pa je kot vsako lepo, poskrbel naš hišnik Ivan. Na pikniku se nam je pridružila tudi naša bivša učenka Vanja Zelenik, ki se je letos poleti udeležila svetovnih iger Specialne olimpijade v Los Angelesu. Vanja je osvojila eno zlato in dve bronasti medalji. S tem nam je vsem dokazala, da se s pridnim treningom lahko zelo daleč pride. Tudi učitelji smo zelo ponosni na našo bivšo učenko. Ob veselem klepetu in druženju je popoldan še prehitro minil. Veselimo se že naslednjega druženja.

Marija Mohorič

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)