Veseli december je doslej učencem postregel z različnimi zanimivimi aktivnostmi. Začel se je z izdelavo okraskov za smrečico. Ustvarjalno delavnico je v treh skupinah vodila gospa Alenka Šalamon, ki se je zelo potrudila. S sabo je prinesla veliko materiala in poseben strojček, s katerim so učenci kot za šalo izrezovali različne oblike. Ko bi takšnega imeli tudi na naši šoli, so si zaželeli!  Za vsako skupino je pripravila učencem primerno obliko okraska in vsak učenec si je s pomočjo ali sam naredil lasten okrasek. Z veseljem smo smrečico okrasili v začetku tega tedna. Letos je še posebno lepa!

Naslednje  ustvarjalne delavnice so bile namenjene ročni izdelavi naravnih mil. Delavnico je vodila gospa Romana Suhodolčan, ki je postopek tako preprosto razložila, da je bilo vsem jasno, kako bodo mila nastajala. Tega nismo na naši šoli še nikdar počeli. Učenci so sodelovali pri vsem: tehtali so osnovo za milo, pripravljali  dodatke ( sivko in zmlete bučnice), mešali s kuhalnico….le vlivati v modelčke jim ni pustila. Preveč se je bala, da bi se kateri izmed učencev spekel z vročim milom. Na koncu so učenci vlitke okrasili s svežim cvetom ognjiča in posušenimi cvetovi sivke. Kako so bila lepa! Medtem, ko so se hladila, pa nam je teta, kot so jo klicali učenci, ponudila pražene bučnice, ki so nam jih donirali v Oljarni Središče.

Obema izvajalkama delavnic, Alenki in Romani, se zahvaljujemo za prijaznost in pripravljenost svoj prosti čas nameniti našim učencem. Obe sta nam polepšali veseli december.

 

                                                                                      Učiteljici Mira in Andreja

 

 

vdd 2 vdd 3
vdd 1 vdd
 vdd 4  vdd 5

 

 

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)