Teden otroka je v letošnjem letu potekal v času od 6.-10. oktobra 2014. Na OŠ Stanka Vraza Ormož smo tudi v letošnjem šolskem letu v tednu otroka za naše učence pripravili različne aktivnosti.

 

V ponedeljek, smo se odpravili na izlet v Maribor. Na pot smo se odpravili z avtobusom.

Najprej smo si v Koloseju Maribor ogledali animiran film Ledeno kraljestvo. Po končanem filmu smo se odpravili na ogled Akvarij-Terarij-a Maribor. Po kosilu pa smo se  sprehodili še okrog Treh ribnikov.

 

V torek so nas obiskali dijaki Gimnazije Ormož. Dijaki so plesalci plesne šole Urška.  Skupaj z njimi smo imeli plesne delavnice. Plesne delavnice so potekale v treh skupinah po 45 minut. Na koncu je sledil zaključni nastop v telovadnici. Vsaka skupina nam je pokazala kaj se je naučila. Na koncu smo se vsi skupaj naučili vseh koreografij. Učenci so v plesu neizmerno uživali.

 

V sredo nam je učitelj športne vzgoje pripravil orientacijski pohod. Na pohod smo se odpravili v sodelovanju z vrtcem Ormož, OŠ Središče ob Dravi in OŠ Sveti Tomaž v okviru projekta SKK. Razdelili smo se v skupine, dobili zemljevide z začrtano potjo in se odpravili lahkih nog naokrog. Prav vsi otroci so se izkazali v vsej svoji iznajdljivosti, orientiranosti in medsebojnem sodelovanju.

 

V četrtek smo že komaj čakali, da bo kosilo. Po kosilu je namreč sledil šolski ples v Unterhundu. Priredili smo disco v pravem pomenu besede. Ob pestrem izboru glasbe in soju luči smo prav vsi z veseljem zaplesali. Znova nam je na pomoč priskočil Mladinski center Ormož in njihovi prostovoljci. Poskrbeli so za veliko dobre volje in osvežitev s sokom.


Teden otroka smo zaključili z že tradicionalnim kostanjevim piknikom s starši. Pri pripravi piknika smo sodelovali prav vsi. Učenci so skupaj z učitelji in ostalim osebjem šole poskrbeli za urejen prostor in pripravo kostanjev. Učenci so skupaj s svojimi starši nabirali tudi kostanje in poskrbeli za sladka presenečenja na naših mizicah.

 

Kolosej Maribor Akvarij-terarij Maribor
Pri treh ribnikih ples z gimnazijci
ples z gimnazijci orientacijski pohod
orientacijski pohod orientacijski pohod
disko v unterhundu disko v unterhundu
disko v unterhundu disko v unterhundu
disko v unterhundu Kostanjev piknik
Kostanjev piknik

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)