V šolskem letu 2018/19 smo v okviru otroškega parlamenta nadaljevali z obravnavo teme Šolstvo in šolski sistemi.

Na srečanje medobčinskega parlamenta smo se pripravljali v okviru skupnosti učencev šole. Posvetili smo se medsebojnim odnosom, saj so le – ti pomembni za dobro počutje vsakega posameznika in tudi skupine kot celote. Govorili smo o pomenu poznavanja in upoštevanja šolskih in razrednih pravil.

Poudarjali smo tudi pomen druženja z vrstniki iz okolja ter pomen vključevanja v različne aktivnosti, ki potekajo tako v kot izven šole.

Na 13. medobčinski parlament smo se v sredo, 3. 4. 2019 odpravili Matej Pleh, Valentina Pevec in Alojz Hojč, ki smo zastopali OŠ Stanka Vraza. Spremljali sta nas mentorica Kristina Podgorelec in praktikantka Špela Kuhar. Parlamenta se je udeležila tudi ravnateljica, mag. Mojca Visenjak. Srečanje je potekalo v Beli dvorani. Prisluhnili smo poročilom učencev ostalih šol in podali zaključke pogovorov na naših srečanjih skupnosti učencev šole.

Po poročilih se je pod vodstvom Urha Lukmana, ki je med drugim tudi občinski svetnik, razvila debata o obravnavani temi.

Po zaključeni debati je sledilo še druženje na kosilu v OŠ Ormož.

Za nami je nova izkušnja, ki opredeljuje eno izmed letošnjih podtem otroškega parlamenta – šola za življenje. Dodobra smo izkoristili možnost, da se pokažemo v širšem lokalnem okolju in se družimo z vrstniki. Naučili smo se, da nastopati pred drugimi ni tako hudo, kot smo mislili pred tem.

Matej, Valentina, Alojz, Kristina

 

(Skupno 406 obiskov, današnjih obiskov 1)