OŠ Stanka Vraza Ormož je bila organizator regijskih iger Specialne olimpiade – MATP 2018. Organizacija iger je bila za kolektiv precejšen zalogaj, ki smo ga zaposleni skupaj s prostovoljci z odliko opravili.
V sredo, 28.3.2018, se je na šoli zbralo 79 športnikov SOS ter 47 njihovih trenerjev in spremljevalcev. Prišli so iz 10 šol, zavodov, VDC in Društev Sožitje iz mariborsko- pomurske regijje. Pri pripravi in izvedbi iger so sodelovali vsi zaposleni, prav tako so nam pomagali prostovoljci MCO, OORK Ormož, CPU Ormož, učenci OŠ Ormož, atletskega kluba Ormož in starši naših učencev. Igre so s svojo prisotnostjo počastili župana občine Ormož gospod Alojz Sok in občine Središče ob Dravi gospod Jurij Borko ter predsednica Zveze Sožitje dr. Katja Vadnal.
Kulturni program so pripravili učenci OŠ Stanka Vraza s svojimi mentoricami. Športniki so se v tekmovalnem delu pomerili na 6 tekmovalnih postajah. Naloge so zelo dobro opravili in vsi sportniki so si ob koncu zaslužili velik aplavz, medaljo in priznanje. Za večino športnikov pa je bil že sam nastop na regijskih igrah velik uspeh. Z njim so potrdili specialno olimpijsko prisego: PUSTITE MI ZMAGATI. ČE PA NE MOREM ZMAGATI, NAJ BOM POGUMEN V SVOJEM POSKUSU!

Andreja Resman

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)